Amatőrfutó leszek

Amatőrfutó leszek

Mégis a Voltaren az új remény?

2017. március 19. - riel

Megvolt az MR, a doki szerint egy tökéletes térd látható rajta, de egy szalag gyulladásban volt, ezért írt fel Voltaren TABLETTÁT, mert az a térdkalács mögött is hat. (nem úgy, mint a Voltaren kenőcs, meg a fizikóterápia)

A 10 nap gyulladáscsökkentő szedés 7-ik napján már 99%-os volt a térdem, így el is indultam futni.

Azóta benne van 145km és miden oké. Ha nagyon erőltetem, akkor hajlamos még kicsit kattogni (gondolom időnként még összegyűlik egy kis folyadék), de a feszülés már nem jött vissza.

A telefonom megkérdezte, hogy milyen célt akarok kitűzni magam elé az idei évre és hasra ütve beírtam 1000km-t, mert tavaly február közepén kezdtem futni és idén február közepéig 660km jött össze úgy, hogy ebből 2,5 hónap kényszerszüneten voltam.

Valószínűleg eléggé alábecsültem az idei évet az 1000km-rel, de majd meglátjuk.

Jövő héten jön az idei első verseny, az 5. Kőfejtő Cross verseny terepfutás része, ami eredetileg 15km-ek volt meghirdetve, de most az útvonallal van némi kavarás, így végül lehet meglepetés lesz. Egy biztos Tarcalról fel a Tokaj tévétoronyhoz, meg vissza Tarcalra. 441m fel és le.

https://www.facebook.com/TarcalXc/

Fotó: Shadorka/Vajda Dorottya (Deviantart)

Két hét múlva Szarvasűzők céges csapattal (már ha lesz elég lány a kötelező lány szakaszokra, mert jelenleg nem állunk jól lányokkal; 8 lány helyett még csak 3 jelentkezőnk van) Jelen állás szerint a 4-es szakasz az enyém, de ez még változhat. (5,5km 240m szint csak felfelé)

Utána április 23-án Runners World Run (RWR) Balatonfüreden idén is. Mivel sok-sok edzés kimaradt télen, így ott megint csak 10,5km-re mertem nevezni, mint tavaly. Jobb lett volna ilyenkor már félmaratonnal indítani, de vánszorgós félmaraton helyett inkább megyek egy fürge negyedmaratont.

Tegnapelőtt este a telefonom és a Runtastic koprodukciója kicsapta a biztosítékot nálam, mert a lányommal kisebb köröket futva olyan hülyeségeket rögzített, hogy rászántam magamat egy Garmin 910XT megrendelésére.

korok.png

Újonnan most sem olcsó, meg kicsit talán retrócucc, de pont az tetszik benne, hogy célszerszám és nem akar okosórának látszani. Meg nagyobb a kijelzője, mint a Garmin 920XT-nek, így futás közben talán jobban is olvasható. Amúgy a telefonom ennyire nem szokott szar lenni, de mindig csal, mert levágja az utcasarkokat. Amit egy ilyen Garmin 910XT 6,51 km-nek mér, azt a telefon 6,1 - 6,38 km-nek méri, így aztán az iramot is mindig külön ki kell számolnom, ha pontos értéket szeretnék tudni. Gondolom a 910xt is szórni fog valamennyit, nem mindig ugyanannyit fog mérni (még csak egyszer volt alkalmam olyannal mérni) de várhatóan jóval stabilabb lesz, mert finom felbontással rajzol a térképre.

 

garmin_forerunner_910_xt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorfutoleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1712349401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása